Wat is een SIGNA?

We stellen u graag de vernieuwde SIGNA voor. Het signalisatievoertuig is dynamisch inzetbaar en beschermt u en uw klanten aangezien het weggebruikers tijdig waarschuwt bij hinder.

Dit is niet alleen een belangrijke vernieuwing binnen het FAST project. Het is ook een positieve evolutie voor onze sector omdat het de zichtbaarheid en de veiligheid voor zowel de hinderverwekker, de burger, de takelaar als de politiediensten verhoogt.

Het Battenburg patroon

De nieuwe SIGNA is langs de zijkanten bekleed met het Battenburg patroon. Dit patroon garandeert maximale zichtbaarheid door de vorm én het materiaal van de bekleding.

Het patroon bestaat uit vierkanten die afwisselend van kleur verschillen. Het is niet toevallig dat het patroon de vorm van een vierkant heeft. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat een vierkant het meeste opvalt aangezien het geen natuurlijke vorm is. Als logisch effect zullen weggebruikers alerter worden wanneer ze dit patroon zien.

Het Battenburg patroon wordt in het Verenigd Koninkrijk al enige tijd gebruikt om de zichtbaarheid van dienstverleners te garanderen. Ze gebruiken hetzelfde patroon in verschillende kleurencombinaties om verschillende diensten weer te geven. Op deze manier wordt elke dienstverlener beter herkenbaar.

Op de SIGNA bestaat het patroon uit vierkanten die afwisselend zwart en limoengeel zijn. De limoengele kleur is dag en nacht zichtbaar door het microprismatische oppervlak. De prisma’s reflecteren het licht optimaal waardoor de zichtbaarheid van het voertuig in elke situatie optimaal is.

Battenburg patroon

De signalisatie wordt op maat gesneden en vervolgens voorzien van een sealing langs de zijkanten. Daardoor kan er geen vocht of vuil tussen het materiaal komen zodat de bekleding lang meegaat.

Doordat alle SIGNA’s er hetzelfde uit zullen zien, wordt de branding van de dienstverlener gestandaardiseerd. Ze worden herkenbaarder in het straatbeeld en zullen als groep op meer respect mogen rekenen.

De SIGNA wordt bestuurd door een incident operator. Een incident operator heeft een specifieke opleiding genoten waardoor hij gecertifieerd is om het voertuig te besturen.

Het voertuig kan 5 personen én chauffeur vervoeren en is uitgerust met 6 deuren. Dit is belangrijk omdat passagiers ten allen tijde langs de veilige kant van het voertuig moeten kunnen in- en uitstappen.

Ondanks de grootte van het voertuig, is het nog steeds een lichte vracht. Dat is fiscaal vriendelijk en ook de prijs/kwaliteit van De SIGNA zit erg goed. Het voertuig geeft hetzelfde comfort als een monovolume wagen. Daarnaast heeft de wagen een hoge eigen massa ( +2 ton). Daardoor dient de SIGNA ook als buffer. Het kan niet zomaar weggekatapulteerd worden indien er toch op in gereden zou worden.