Het verhaal achter 77S

Ons logo bestaat uit een pointer die de takeldiensten en pechverhelpers navigeert naar hun eindbestemming. Het verbetert ook de werking tussen de spelers zodat we snel en efficiënt kunnen handelen. We voorzien hierbij 7 dagen op 7 support. 77S dus. Achterliggend schuilt een waardevolle boodschap. Wij staan paraat voor iedereen. 24 uur op 24, 7 op 7 staan wij voor u klaar. Klaar om steun te bieden, precies waar het nodig is.

Tow Traffic Support zorgt ervoor dat alle spelers op een eenvoudige manier met elkaar kunnen communiceren. Want communicatie is het kernprobleem van een minder vlotte werking. Tow Traffic Support is een platform dat alle spelers onderling connecteert en tegelijk ook die verbinding tussen de spelers automatiseert. Alleen zo kunnen we het hele proces vlot, snel en efficiënt laten verlopen.

Het voordeel van dit platform is dat de dienstverlening vlotter verloopt op alle vlakken: de eindklant wordt er beter van, de spelers krijgen een breder inzicht in werking van de markt en de kostenstructuur wordt gezonder zodat het rendement voor zowel grote als kleine takeldiensten verbetert. Als kers op de taart is het hele proces ook nog eens milieuvriendelijk. Er wordt namelijk efficiënter gewerkt, zonder papier en met minder overbodige kilometers.

Tow Traffic Support creëert hier samen met alle spelers een win-win situatie.

  • Het platform verbindt alle spelers binnen de markt van takeldiensten en pechverhelpers zodat ze met elkaar kunnen communiceren. Tegelijk automatiseert het ook die verbinding tussen de spelers. Zo slagen we er in om het hele proces vlot, snel en efficiënt te laten verlopen.

  • Het platform waakt over uw veiligheid: bij elke takelopdracht op de snelweg sturen we een signalisatiewagen mee. Hierdoor bestaat er minder kans op ongevallen tijdens de werkzaamheden.

  • De GPS van de takelaar wordt vanop afstand ingesteld. Zo kent de chauffeur zonder probleem de snelste route naar zijn volgende opdracht. Ook de specifieke gegevens per takeling worden automatisch doorgestuurd naar de iPad van de takelaar zodat hij onmiddellijk van start kan gaan en ter plaatse een handige checklist heeft. De communicatie en dienstverlening verloopt daardoor sneller en efficiënter.

  • Het milieu is belangrijk in onze samenleving. Alle gegevens worden digitaal opgeslagen en behandeld, waardoor we minder papier verbruiken. De takelaars leggen bovendien ook minder overbodige kilometers af, wat zorgt voor een kleinere CO2-uitstoot.

  • Het platform werkt kostenbesparend waardoor de kostenstructuur gezonder wordt. Dit is niet alleen voelbaar voor de overheid, de takelaars, de bijstandsmaatschappijen, de automobielclubs en de transporteurs, maar ook voor de eindgebruiker van onze service.

  • Het platform is 24/7 operationeel. U kan er dus zeker van zijn dat het platform altijd voor u klaar staat met een snelle en kwaliteitsvolle service.